Ventilatieverslageving

VENTILATIEVERSLAGGEVING

Voor bouwaanvragen vanaf 01/01/2016 is het verplicht om naast de EPB-verslaggever ook een ventilatieverslaggever aan te stellen. Dit is van toepassing op nieuwbouw en energetische renovaties. Niet op gewone verbouwingen.


Wat krijgt de bouwheer?

Als bouwheer krijgt u de volgende 3 documenten:


Het ventilatievoorontwerp (VVO)

Dit is een plan waarop alle ventilatiecomponenten zijn aangeduid. Als bouwheer krijgt u zo een overzicht van de ventilatie-installatie die de architect voorziet voor uw woning.


De ventilatieontwerpspecificaties (VOS)

De ventilatieontwerpspecificaties leggen alle prestatie-eisen van de ventilatie-installatie vast, zoals beschreven in de STS P 73-1. De ventilatie-installateur kan zijn prijsofferte op basis van deze ventilatieontwerpspecificaties opmaken.


Het ventilatieprestatieverslag (VPV)

Bij de oplevering van de ventilatie-installatie krijgt u een ventilatieprestatieverslag, opgesteld door een erkend verslaggever. Vergelijk dit verslag met de ventilatieontwerpspecificaties (VOS) om te controleren of de ventilatie-installatie voldoet aan de eisen. Dit verslag heeft de EPB-verslaggever nodig om uw EPB-aangifte op te maken.


Prijs ventilatieverslaggeving

De prijs voor het opmaken van de ventilatieverslaggeving varieert van gebouw tot gebouw. Aarzel daarom zeker niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen.